+358405915441

Riitta

Olen Iitissä asuva Liikunnanohjaaja/Personal Trainer. Olen neljän lapsen äiti ja tätä nykyä toimin Asikkalan kunnan liikunnanohjaajana. Liikunta ja luonto on aina ollut osa minua. Jo yksivuotiaana sain sukset jalkaani ja sillä tiellä ollaan. Lapsuuteni ja nuoruuteni maalla oli aktiivinen. Voimistelin, tanhusin, hiihdin ja yleisurheilin. Hiihtoa ja yleisurheilua treenasin ja niissä kilpailin aina aikuisiän kynnykselle. Itselleni on aina ollut selvää, että haluan tehdä töitä liikunnan parissa ja etenkin auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja tuomaan heille liikunnan iloa. Se tunne on edelleen vahva ja tie on osoittautunut oikeaksi. Vierumäen ovet aukesivat minulle kahteenkin otteeseen kun suoritin liikunnanohjauksen perustutkinnon ja parin välivuoden jälkeen liikunnanohjauksen ammattikorkeakoulututkinnon. AMK:n jälkeen oli aika tehdä töitä. Hankin myös vauvauinninohjaajan pätevyyden, joka on ehdottomasti ollut yksi parhaista valinnoistani. Olen tehnyt ja teen töitä niin lasten, nuorten, työikäisten kuin vanhustenkin parissa. Niin ryhmäohjausta kuin yksilövalmennustakin.

Sitten tuli aika perustaa perhe. Tuli esikoinen, tuli toinen ja tuli kolmas ja neljäs. Jokaisen lapsen välissä olen pitänyt jalkaa oven välissä työelämään ja tehnyt keikkatöitä. Hektisen pikkulapsiarjen keskellä liikunnanohjaustyö on ollut itselle melkoinen henkireikä vaikka se työtä onkin. Olin aina odottanut sitä oikeaa hetkeä hankkia virallinen Personal Trainer lisenssi. Kolmannen lapsen äitiysloman aikana tuli se klikki että nyt tai ei koskaan. Niinpä löysin itseni FAF:n koulutuksesta. Koulutuksessa oli paljon jo tuttua asiaa mutta myös uutta asiaa ja juttuja, joita oli hyvä palautella mieleen. Kurssilla vahvistui myös ajatus oman toiminimen perustamisesta...ja kas, tässä sitä ollaan.

Tällä hetkellä vapaa-aikani kuluu edelleen perheen arjen pyörittämisessä, liikunnan- ja vauvauinninohjaus töissä, kunnan luottamustehtävissä sekä maatalon töiden parissa. Omaa treeniaikaa pyrin löytämään mutta usein käy niin että tilan työt toimivat toiminnallisena harjoitteluna sanan varsinaisessa merkityksessä. :)

Uskon että omasta kokemuksestani niin entisenä kilpaurheilijana, äitinä ja ohjaajanakin on paljon hyötyä kun valmennan asiakkaita. Tiedän tasan tarkkaan kuinka kortilla se aika lapsiperheessä voi olla ja kuinka monta muuttuvaa tekijää tulee ottaa huomioon ohjelmia ja suunnitelmia laadittaessa. Olen myös kohdannut monenlaista sairautta ja vammaa jotka täytyy ottaa huomioon suunnitelmia laadittaessa. Myös raskausajan liikunnasta ja raskaudesta palautumisesta minulla on omakohtaista kokemusta. Olen myös elävä esimerkki kuinka monta asiaa on mahdollista yhdistää omaan arkeen. Olen luonteeltani aktiivinen, spontaani ja positiivinen. Myös rauhoittuminen ja oman mielen ja kehon hyvinvoinnin tasapainon löytyminen on minulle tärkeää. Pyrinkin valmentamaan asiakkaitani kokonaisvaltaisesti ja realistisesti.

Valmennusfilosofiaani ei kuulu yhden tarkan ruokavalion noudattaminen vaan kokonaiskuvan kuntoon saaminen. Vertaan ihmisen hyvinvointia monesti metsään ja puihin. Kun juuret ovat vahvat ja kunnossa, oikeat elintavat juurtuneet syvälle maahan ja valon, oikean ravinnon ja veden saanti turvattu, niin koko puu kukoistaa ja kasvaa. (Tässä tapauksessa en tarkoita ihmisen koon kasvua, no ehkä lihasten ;), vaan lähinnä ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvua.). Välillä puukin tarvitsee toki karsimista ja kuivia oksiakin tippuu pois. Kun huonot elintavat ja vastoinkäymiset on voitettu niin ihminenkin voi entistä paremmin. Kun juuret ovat vahvat niin eivät myrskytuuletkaan puuta kaada.

"Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä mitä aiot tehdä sen jälkeen kun olet lukenut tämän." — Mike Dooley